Nordvestjysk Erhvervsrådgivning

Buketter

En buket kan udtrykke mange ting og variere uendeligt efter årstid, type eller stemning man gerne vil formidle.

Vores arbejde med snitblomster, byder hver dag på nye udfordringer. Der findes et rigt udvalg af forskellige typer og farver og der kommer hele tiden nye sorter til, og den skiftende årstid, gir ekstra krydderi på hverdagen.

 

Der er forskel på holdbarheden på de forskellige snitblomster. En smuk fransk anemone har ikke ligeså lang levetid som eks. en chrysentemum.

 

Man kan selv gøre meget for ekstra holdbarhed.

Buketterne og det afskåret er altid skråsnittet med en skarp kniv fra butikken.

Jeg plejer at sige, at hvis man ikke vil have sine roser så længe, så klipper man stilkene med en saks og sætter dem i koldt vand. Så er man næsten sikker på at hovederne nikker inden to dage.

Ville man dog gerne holde dem længere, skal stilkene (hvis længden ikke passer) skråsnittes med en skarp kniv, og sættes i varmt vand ca. 38 til 40 grader. Lidt mere lunkent i den varme sommertiden. Dette gælder alle sommervarer, afskåret som blomstrer i sommerhalvåret. Eks. pæoner, liljer, hestemynte, chrysantimum m.m.

Vinterblomster som tulipaner, anemoner, hyacinter trives bedst i koldt vand.

Placer ikke roser eller buketter tæt på radiator eller brændeovn.

Vil man gøre det rigtigt godt, sættes buketten koldt om natten, dog ikke under 5 grader, for da går blomstens livsproces i stå.

Endvidere gør vi dagligt brug af forskellige varebehandlingsmetoder, da ikke alle snitblomster skal soigneres ens. Eks. bliver koralgrene skoldet efter snit.

Luftig buket

Luftig buket

Rokokkobuket

Rococobuket

Variationsbuket